| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
pit_30 Debiutant

Posiadane auto: Volvo S 80, 2.4, HEICO
Piwa: 0/0
|
Wysłany: Czw 08 Paź 2009, 17:45 Temat postu: Filtr przeciwpyłkowy - volvo s80 ? |
|
|
Witam
Mam pytanie gdzie znajduje się filtr przeciwpyłkowy w volvo S80 2.4 (benzyna) rocznik 2000? z góry dziękuje za odpowiedź |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomek B Przyjaciel Portalu

Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 370 Skąd jesteś (miejscowość/region): Moss/Norwegia Posiadane auto: Volvo v70 D5 2004
Piwa: 57/0
|
Wysłany: Czw 08 Paź 2009, 18:57 Temat postu: filtr przeciwpylkowy |
|
|
Witam
Filtr przeciwpylkowy w S80 98 - 2006 (z kierownica po lewej stronie) znajduje sie po prawej stronie samochodu nad oslona plastikowa tuz nad stopami pasazera siedzacego z przodu (za/pod schowkiem) . oslona umocowana dwoma wkretami (torx25) , po zdjeciu oslony widac prostokatny dekiel przykrecony czterema wkretami (torx25) , no a nad dekielkiem sa dwie "kieszenie" na filtr :
Jesli na przelaczniku recyrkulacji powietrza na panelu klimatyzacji jest napis "AUT" - to samochod ma uklad AQS (air quality system) i filtr powinien byc zalozony do kieszeni przedniej (filtr weglowy - grubszy i drozszy)
Jesli napisu AUT nie ma - to wystarczy zwykly filtr pylkowy zalozony do kieszeni tylnej.
Zwykly filtr pylkowy mozna zastapic filtrem weglowym - nie wywola to rzadnych komplikacji. Zastapienie filtra weglowego filtrem pylkowym ograniczy skutecznosc AQS.
Nie nalezy montowac filtrow do obu kieszeni rownoczesnie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marek Podlaskie Debiutant

Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 46 Skąd jesteś (miejscowość/region): Bialystok Posiadane auto: Volvo s80 lpg 170 km 2.4
|
Wysłany: Czw 08 Paź 2009, 20:23 Temat postu: |
|
|
Czylo z pewnoscia trzeba wymontpwax filyr zeby wiedziec co i jak .A jak jest z tym panelem ,bo nie zauwazyle, nic takiego.Zadnego napisu.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomek B Przyjaciel Portalu

Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 370 Skąd jesteś (miejscowość/region): Moss/Norwegia Posiadane auto: Volvo v70 D5 2004
Piwa: 57/0
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marek Podlaskie Debiutant

Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 46 Skąd jesteś (miejscowość/region): Bialystok Posiadane auto: Volvo s80 lpg 170 km 2.4
|
Wysłany: Pią 09 Paź 2009, 08:45 Temat postu: |
|
|
Witaj Tomek.Jestem Marek ,bez panow ,chociaz lat troche mam.Dzieki za info .W pierwszym momencie nie zlapalem ,ale teraz juz wiem.Mam auto z tym przyciskiem AUT- MAN.I jaki filtr mi potrzeba.Jak mozesz i masz jakies namiary na filterki to podeslij ,bo byc moze trzezba bedzie wymienic.A jesli juz chodzi o wymiane to powiedz mi czy komp pokazuje ze czas na wymiane oleju ,filtrow .Auto kuilem od goscia ,ktory mowil ze komp pokaze ze czas na wymiane.Czy to tak bedzie.mam auto z Lpg i moze czasem przyspieszyc wymiane oleju i filterkow.Pozdrowionka Marek  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
|